Przepisy Pieczona papryka z kaszą i serem

Składniki

​6 różnokolorowych papryk

250 g sera feta

1 duża cebula

1 średni pomidor

1 jajko

150 g kaszy jęczmiennej perłowej

2 łyżki masła

oliwa z oliwek

przypraw: sól, pieprz

Opis

Kaszę jęczmienną ugotuj w osolonej wodzie. Wysyp na półmisek i zostaw do ostygnięcia. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę, a następnie usmaż na maśle na złoto. Zostaw do ostygnięcia. Fetę pokrusz na kawałki. Wystudzoną kaszę połącz z usmażoną cebulą i jajkiem. Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj. Na koniec dodaj pokruszoną fetę i lekko zamieszaj.

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°. Papryki umyj i wytnij gniazda nasienne. Tak przygotowane wypełnij farszem z kaszy. Pokrój pomidora na sześć części i poukładaj je na wierzchu papryki. Każdą paprykę osobno połóż na folii do pieczenia, polej oliwą i dokładnie zawiń. Następnie zawinięte warzywa ułóż luźno na blaszce i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 45 min.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
10 min.
Napoje
2 3 4