Przepisy Pieczona papryka w oliwie z czosnkiem

Składniki

2 kg papryki 

6 ząbków czosnku 

sok z 1 cytryny 

10 g soli 

10 g cukru 

120 ml oliwy z oliwek

Opis

Piekarnik rozgrzej do 200°C. Paprykę ułóż w naczyniu żaroodpornym i wstaw do nagrzanego piekarnika. Kiedy skórka na papryce mocno się przypiecze, wyciągnij ją z piekarnika i przełóż do półmiska. Zakryj półmisek szczelnie folią i odstaw do wystygnięcia. 

Przestudzoną paprykę obierz ze skóry. Wyrzuć gniazda nasienne. Miąższ ułóż w wyparzonych słoiczkach. Sos powstały podczas pieczenia i obierania papryk mocno podgrzej. Dodaj sok z cytryny, oliwę, posiekany czosnek, cukier i sól. Powstałą miksturą zalej paprykę w słoikach. 

Zamknij szczelnie słoiki. Na dnie dużego garnka rozłóż ściereczkę i ustaw słoiki z papryką. Wlej wody do 3/4 wysokości słoików i całość zagotuj. PasteryzujPORADA KONTEKSTOWA - PASTERYZACJA tak przez 20 min, następnie wyciągnij słoiki z wody i zostaw do ostygnięcia.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4