Pieczona jagnięcina z ziemniakami i czerwoną cebulą
Składniki
1,5 kg jagnięciny 
4 gałązki rozmarynu
5 ząbków czosnku
3 czerwone cebule
10 średniego rozmiaru ziemniaków
przyprawy: sól, pieprz, oliwa z oliwek
Opis

Posiekaj czosnek, wymieszaj z oliwą z oliwek i natrzyj tym mięso, nie zapominając o dodaniu soli i pieprzu. Piecz w temperaturze 180–200ºC przez półtorej godziny do momentu, aż mięso uzyska złoty kolor. W połowie pieczenia dodaj rozmaryn, pokrojone ziemniaki i cebule skrojone w kostkę. Po wyjęciu gotowej jagnięciny z piekarnika daj jej  chwilę odpocząć, a następnie pokrój ją w cienkie plastry.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne
2 miesiące temu
15 min.
Zupy
2 miesiące temu
45 min.
Zupy
2 miesiące temu
20 min.
Zupy
2 miesiące temu
40 min.
Desery