Przepisy Pieczona jagnięcina z ziemniakami i czerwoną cebulą

Składniki

1,5 kg jagnięciny 

4 gałązki rozmarynu

5 ząbków czosnku

3 czerwone cebule

10 średniego rozmiaru ziemniaków

przyprawy: sól, pieprz, oliwa z oliwek

Opis

Posiekaj czosnek, wymieszaj z oliwą z oliwek i natrzyj tym mięso, nie zapominając o dodaniu soli i pieprzu. Piecz w temperaturze 180–200ºC przez półtorej godziny do momentu, aż mięso uzyska złoty kolor. W połowie pieczenia dodaj rozmaryn, pokrojone ziemniaki i cebule skrojone w kostkę. Po wyjęciu gotowej jagnięciny z piekarnika daj jej  chwilę odpocząć, a następnie pokrój ją w cienkie plastry.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4