Pieczona cukinia zawinięta w boczek
Składniki
100 g boczku parzonego wędzonego
1 mała cukinia
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Cukinię dobrze umyj, nie obieraj ze skóry. Wysusz ręcznikiem papierowym, natrzyj solą i pieprzem oraz zawiń w plastry cienko pokrojonego boczku na całej długości cukinii. Nagrzej piekarnik do temp. 200°. Cukinię obwiń w folię aluminiową i włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz przez ok. 25–30 min. Przed końcem pieczenia odkryj folę, aby boczek się zarumienił. Podawaj z ziemniakami lub ryżem. Możesz także jeść cukinię na kanapkach.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
70 min.
Dania główne
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne
2 miesiące temu
10 min.
Napoje