Przepisy Pieczona cukinia zawinięta w boczek

Składniki

100 g boczku parzonego wędzonego
1 cukinia (mała)
pieprz czarny mielony
sól

Opis

Cukinię dobrze umyj, nie obieraj ze skóry. Wysusz ręcznikiem papierowym, natrzyj solą i pieprzem oraz zawiń w plastry cienko pokrojonego boczku na całej długości cukinii. Nagrzej piekarnik do temp. 200°. Cukinię obwiń w folię aluminiową i włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz przez ok. 25–30 min. Przed końcem pieczenia odkryj folę, aby boczek się zarumienił. Podawaj z ziemniakami lub ryżem. Możesz także jeść cukinię na kanapkach.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 22.10-28.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8