Przepisy Pieczeń rzymska z jajkiem

Składniki

1/2 kg mielonego mięsa wołowo-wieprzowego

1 czerstwa kajzerka

1/2 szkl. wody

1 cebula

1 łyżka oleju

2 jajka

majeranek

4 jajka na twardo (do nadzienia)

3 łyżki masła

2 łyżki bułki tartej

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Kajzerkę namocz w ciepłej wodzie i dobrze odciśnij. Cebulę pokrój w kosteczkę i zeszklij PORADA KONTEKSTOWA - ZESZKLENIE na patelni na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając. 4 jajka ugotuj na twardo. Do mięsa mielonego wbij 2 całe surowe jajka, dodaj kajzerkę, zeszkloną cebulę, majeranek, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Formę do pieczenia wysmaruj masłem i obsyp tartą bułką. 1/2 mięsa włóż do formy. Ugotowane i wystudzone jajka obierz ze skorupki i poukładaj jedno za drugim. Przykryj jaja drugą częścią mięsa. Zwilżoną w wodzie łyżką wyrównaj wierzch pieczeni i połóż na niej 2 łyżki masła. Piecz przez 45 min w temp. 180°. Podawaj z ziemniakami i buraczkami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4