Przepisy Pieczarki zapiekane z jajkiem przepiórczym

Składniki

12 pieczarek (dużych)
12 jajek przepiórczych
tymianek świeży
sól
pieprz czarny mielony

Opis

Pieczarki pozbaw ogonków i obierz. Grilluj na średnio rozgrzanym grillu 2-3 minuty - najpierw od strony „blaszek". Kiedy obrócisz pieczarki, wbij w nie jajka przepiórcze. Przypraw solą i pieprzem oraz dla aromatu dodaj listki tymianku. Przykryj grill pokrywą i odczekaj 4 minuty. Po tym czasie białko powinno być już ścięte, a żółtko płynne.

PRZYDATNA WSKAZÓWKA:

Do pieczarek, jak i do innych grzybów, sól należy dodać pod koniec gotowania, gdyż wyciąga ona z nich naturalną wilgoć i soczystość.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8