Przepisy Pieczarki z warzywami w occie z curry

Składniki

1 kg pieczarek (średniej wielkości)

2 marchewki

5 łodyg selera naciowego

1 cebula

200 ml octu 10%

5 łyżek gorczycy

15 ziaren pieprzu

15 ziaren ziela angielskiego

1 łyżka przyprawy curry

1 łyżeczka soli

400 ml wody

1/2 łyżeczki cukru

Opis

Przed przystąpieniem do marynowania PORADA KONTEKSTOWA - MARYNOWANIE pieczarek przygotuj słoiki. Umyj i wyparz wraz z zakrętkami ok. 6 słoików po 250 ml. Pieczarki umyj i obierz. Pokrój w plastry grubości ok. 0,5 cm. Wrzuć do garnka, wsyp sól i zalej wrzątkiem. Pogotuj je na małym ogniu przez 5 min, a następnie odcedź. Marchew obierz i pokrój w słupki. Cebulę obierz i pokrój w plastry grubości ok. 0,5 cm. Łodygi selera umyj i obierz z grubszych włókien, pokrój na kawałki długości ok. 7 cm. Marchew, seler i cebulę wyłóż na miskę cedzakową i zanurz na minutę we wrzątku. Tak przygotowane warzywa i pieczarki ułóż ciasno w wyparzonych słoikach. Posyp gorczycą, ziarenkami pieprzu i zielem angielskim. Do garnka wlej 400 ml wody. Dodaj ocet, cukier i przyprawę curry. Mocno zagotuj. Gorącą zalewą zalej pieczarki i warzywa w słoikach. Szczelnie zamknij.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4