Przepisy Pieczarki z warzywami w occie z curry

Składniki

1 kg pieczarek (średniej wielkości)
2 marchwie
5 łodyg selera naciowego
1 cebula
200 ml octu winnego białego
5 łyżek gorczycy
15 ziarnek pieprzu czarnego
15 ziarnek ziela angielskiego
1 łyżka curry
1 łyżeczka soli
400 ml wody
½ łyżeczki cukru

Opis

Przed przystąpieniem do marynowania PORADA KONTEKSTOWA - MARYNOWANIE pieczarek przygotuj słoiki. Umyj i wyparz wraz z zakrętkami ok. 6 słoików po 250 ml. Pieczarki umyj i obierz. Pokrój w plastry grubości ok. 0,5 cm. Wrzuć do garnka, wsyp sól i zalej wrzątkiem. Pogotuj je na małym ogniu przez 5 min, a następnie odcedź. Marchew obierz i pokrój w słupki. Cebulę obierz i pokrój w plastry grubości ok. 0,5 cm. Łodygi selera umyj i obierz z grubszych włókien, pokrój na kawałki długości ok. 7 cm. Marchew, seler i cebulę wyłóż na miskę cedzakową i zanurz na minutę we wrzątku. Tak przygotowane warzywa i pieczarki ułóż ciasno w wyparzonych słoikach. Posyp gorczycą, ziarenkami pieprzu i zielem angielskim. Do garnka wlej 400 ml wody. Dodaj ocet, cukier i przyprawę curry. Mocno zagotuj. Gorącą zalewą zalej pieczarki i warzywa w słoikach. Szczelnie zamknij.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8