Przepisy Pesto
Składniki
1 pęczek świeżej bazylii
4 ząbki czosnku
100 g orzechów nerkowca
150 ml oliwy z oliwek
50 g sera parmezanu
przyprawy: sól
Opis

Ser parmezan zetrzyj na tarce z drobnymi oczkami lub użyj startego. Listki bazylii, czosnek i orzechy zmiksuj. Dodaj je do sera, dopraw szczyptą soli, dodaj odmierzoną oliwę i wymieszaj.

Pesto przechowuj w lodówce w szczelnie zakręconym słoiczku przez ok. 2 tygodnie. Za każdym razem, gdy go użyjesz, zalej z wierzchu oliwą – dzięki temu nie będzie się utleniać i nie straci koloru.

Pesto używaj do potraw z makaronu, jako przyprawy do zupy minestrone, kopytek włoskich lub do grzanek.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.06-26.06.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4