Przepisy Pesto z rukoli
Składniki
250 g rukoli
100 g parmezanu
1 łyżka zmielonych migdałów
1 łyżeczka zmielonych orzechów włoskich
70 ml oliwy z oliwek
przyprawy: sól, pieprz do smaku
Opis

Parmezan zetrzyj na drobnej tarce. Listki rukoli w razie potrzeby opłucz i osusz. Wszystkie składniki zmiksuj razem w malakserze na jednolitą pastę. Pesto możesz podać na ciepło z makaronem lub jako dodatek do pieczywa.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
25 min.
Dania główne
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne
2 miesiące temu
40 min.
Napoje
2 miesiące temu
40 min.
Desery