Przepisy Penne w brokułowym pesto
Składniki
150 g makaronu (penne)
200 g brokułów
świeżych posiekanych liści bazylii
½ garść pietruszki
100 g orzechów laskowych
3 łyżki oliwy z oliwek
30 g parmezanu
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
Sposób przygotowania
 alt=
1
Ugotuj makaron w osolonej wodzie.
 alt=
2
Do gotującej się wody wrzuć na 3 minuty brokuły.
 alt=
3
Po 3 minutach przełóż brokuły do lodowatej wody.
 alt=
4
Zblenduj brokuły, bazylię, pietruszkę, orzechy laskowe i jedną łyżkę oliwy.
 alt=
5
Zetrzyj na tarce parmezan i odłóż część do posypania dania przed podaniem. Resztę sera wymieszaj z pesto, a następnie dopraw solą i pieprzem.
 alt=
6
Resztę oliwy rozgrzej na patelni i smaż przez około minutę pokrojony w plasterki czosnek.
 alt=
7
Wymieszaj makaron z pesto i czosnkiem. Przełóż do misek. Podawaj z orzechami laskowymi i parmezanem.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4