Przepisy Pęczak z grzybami

Składniki

150 g pęczaku 

1 cebula 

1 ząbek czosnku 

80 g marchewki 

50 g selera 

50 g pietruszki

4 gałązki natki pietruszki 

450 ml bulionu warzywnego

Opis

Pęczak wstaw do namoczenia w ziemnej wodzie przez ok.  1 godzinę. Grzyby suszone opłucz i wstaw do rondelka do gotowania. Gotuj przez ok. 20 minut, potem odstaw i pozwól, aby grzyby jeszcze oddały smak do wywaru.

Cebulę, czosnek i warzywa obierz, a następnie pokrój wszystko w drobną kostkę. W szerokim garnku podgrzej oliwę i podsmaż cebulę i czosnek. Jak tylko się zeszkli, dodaj pozostałe warzywa i grzyby odsączone i pokrojone w paseczki.

Następnie dodaj odsączony z wody pęczak i całość jeszcze lekko podsmaż. Wlej bulion i gotuj na wolnym ogniu przez ok.  10 minut. Jak tylko cały wywar zostanie wchłonięty przez kaszę, dolej dopiero wodę grzybów. Jeszcze duś do miękkości.  Na koniec dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem. Pokrój drobno natkę pietruszki i dodaj do pęczaku. Wymieszaj i od razu podawaj. 

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4