Przepisy Patisony nadziewane

Składniki

5 patisonów (średniej wielkości)
Nadzienie:
½ szklanki kaszy jęczmiennej perłowej
1 garść pomidorów suszonych
2 ząbki czosnku
4 pieczarki (duże)
4 łyżki oliwy z oliwek (duże łyżki)
sól
pieprz czarny mielony

Opis

Odetnij ogonki patisonów, przekrój je na pół i wydrąż pestki, zostawiając miąższ. Następnie lekko posól i polej oliwą z oliwek. Ugotuj kaszę jęczmienną w osolonej wodzie. Dodaj bardzo drobno pokrojone suszone pomidory i wyciśnięty czosnek. Pieczarki oczyść, drobno pokrój w kostkę i podsmaż na patelni, następnie dodaj do farszu. Całość połącz z oliwą z oliwek, solą, pieprzem i dobrze wymieszaj. Wydrążone patisony napełnij nadzieniem i zapiecz w piekarniku na blasze posmarowanej olejem (ok. 30 min).

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 22.10-28.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8