Przepisy Pasztet z łososia

Składniki

​0,5 kg świeżego łososia

250 g ryby (np.: fileta z morszczuka)

50 g łososia wędzonego

1 jajko

sok z 1/2 cytryny

100 ml śmietany kwaśnej

100 ml śmietanki słodkiej

1/2 pęczka pietruszki

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Łososia umyj i spraw. Do garnka wlej wodę z solą i cukrem, włóż obie ryby i gotuj je ok. 10 min, a następnie oddziel mięso od ości. Rybę zmiksuj lub przepuść przez maszynkę do mięsa. Dodaj sól, pieprz, śmietanę i rozbełtane jajko. Na koniec wciśnij sok z cytryny i wszystko dokładnie wymieszaj. Dodaj umytą, posiekaną pietruszkę i wymieszaj. Rybę piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 180° w aluminiowej foremce do pasztetu w kąpieli wodnej przez ok. 35 min. Podawaj z sosem tatarskim, pieczywem i kawałkami wędzonego PORADA KONTEKSTOWA - WĘDZENIE łososia skropionymi cytryną.

Kąpiel wodna: do dość płytkiej, podłużnej formy wlej wodę do 1/2 jej wysokości. Następnie wstaw formę z pasztetem i piecz w piekarniku nagrzanym do 180° przez ok. 35 minut.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4