Przepisy Pasztet drobiowy

Składniki

1 udziec indyka

1/2 kg wątróbek drobiowych

2 jajka

1/2 szkl. śmietany

50 g boczku parzonego

1 czerstwa bułka

1/2 szkl. mleka

2 cebule

gałka muszkatołowa

20 ml winiaku

przyprawy: sól, pieprz

1 łyżka smalcu do blachy

Opis

Udziec indyka umyj i ugotuj do miękkości w wodzie z solą i 1 całą cebulą (ok. 1,5 godz.). Wątróbki oczyść z błon i umyj. Jajka zmiksuj ze śmietaną i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Kilka wątróbek pokrój na kawałki i zalej śmietaną z jajkami, dodaj gałkę muszkatołową i winiak. Całość wstaw do lodówki na 30 min. Bułkę namocz w mleku. Boczek parzony pokrój w kosteczkę wraz z drugą cebulą i podsmaż. Dodaj wątróbkę, smaż razem ok. 10 min, następnie wystudź. Mięso z indyka pokrój na kawałki. Bułkę odciśnij z mleka, zmiel dwukrotnie z podsmażoną wątróbką, cebulką, boczkiem i mięsem z indyka. Dopraw solą i pieprzem. Formę do pieczenia posmaruj smalcem i przelej masę do formy. Piecz pod przykryciem przez ok. 1 godz. w piekarniku nagrzanym do 180°. Pasztet ostudź i podawaj następnego dnia pokrojony w dość grube plastry.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4