Pasta pomidorowa
Składniki
2 pomidory
ok. 10 listków świeżej bazylii
1 łyżka oliwy z oliwek
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Pomidory natnij przy szypułce na krzyż – łatwiej będzie zdjąć skórkę – i sparz we wrzątku. Z obranych ze skórki pomidorów wyjmij pestki. Miąższ pokrój w kosteczkę, dodaj posiekaną bazylię i dopraw solą i pieprzem. Następnie warzywa skrop oliwą i dokładnie utrzyj lub zmiksuj na gładką pastę. Pasta nadaje się do kanapek i tostów.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne
2 miesiące temu
40 min.
Zupy
2 miesiące temu
10 min.
Napoje