Pasta do chleba z warzyw korzennych

Składniki

70 g marchwi
50 g selera korzeniowego
50 g korzenia pietruszki
70 g cebuli
1 łyżka masła
1 łyżka musztardy stołowej
3 łyżki jogurtu naturalnego
szczypiorek
sól

Sposób przygotowania

1

Zetrzyj warzywa na tarce z grubymi oczkami, poza cebulą, która powinna być pokrojona na małe kawałki.

2

Na patelni umieść masło i podgrzewaj aż się roztopi i spieni.

3

Połącz masło z warzywami, a następnie schłodź mieszankę dodając do niej musztardę i jogurt naturalny. Dodaj sól i szczypiorek do smaku.

4

Pasta smakuje fantastycznie na chipsach kukurydzianych lub nachosach.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8