Przepisy Pasta do chleba z bakłażana

Składniki

2 bakłażany

1 duża biała cebula

2 ząbki czosnku

2 świeże pomidory

sól

oliwa z oliwek

Sposób przygotowania

 alt=
1

Pokrój cebule na małe kawałki. Obierz bakłażana i pokrój go w kostkę.

 alt=
2

Podsmaż cebulę na odrobinie oliwy z oliwek. Do cebuli dodaj bakłażan i sól.

 alt=
3

Kiedy warzywa będą miękkie, co powinno zająć ok. 3 minuty, dodaj obrane pomidory, wymieszaj całość i podgotuj przez chwilę.

 alt=
4

Na samym końcu dodaj czosnek. Pastę można jeść na zimno lub na ciepło. Smakuje fantastycznie z opiekanym pieczywem. DODATKOWA WSKAZÓWKA > łatwiej jest obrać pomidory ze skórki, jeśli na spodzie zrobisz nacięcie w kształcie ‚X‘ i zalejesz je wrzącą wodą.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4