Parówkowa mumia
Składniki
8 parówek 
1 op. ciasta francuskiego niemrożonego
Sposób przygotowania
1
Ciasto rozwiń na stolnicy. W razie potrzeby wyrównaj powierzchnię wałkiem.
2
Pokrój ciasto na cienkie (ok. 8 mm) paski.
3
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Usuń z parówek osłonki (jeżeli je mają). Parówki owijaj paskami ciasta niczym bandażem. Owinięte ułóż w naczyniu żaroodpornym i wstaw do nagrzanego piekarnika. Mumie są gotowe, kiedy ciasto spuchnie i nabierze złocistego koloru.  
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
40 min.
Zupy
2 tygodnie temu
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
15 min.
Desery