Przepisy Parówkowa mumia

Składniki

8 parówek 

1 op. ciasta francuskiego niemrożonego

Sposób przygotowania

 alt=
1

Ciasto rozwiń na stolnicy. W razie potrzeby wyrównaj powierzchnię wałkiem.

 alt=
2

Pokrój ciasto na cienkie (ok. 8 mm) paski.

 alt=
3

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Usuń z parówek osłonki (jeżeli je mają). Parówki owijaj paskami ciasta niczym bandażem. Owinięte ułóż w naczyniu żaroodpornym i wstaw do nagrzanego piekarnika. Mumie są gotowe, kiedy ciasto spuchnie i nabierze złocistego koloru.  

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
40 min.
Zupy
2 3 4