Parówki w cieście francuskim
Składniki
220 g parówek
250 g gotowego ciasta francuskiego
100 ml ketchupu
Opis

Rozgrzej piekarnik do 180°. Rozwiń ciasto francuskie i podziel je na tyle kawałków, ile jest parówek. Kawałkami ciasta owiń parówki i zlep brzegi. Końce parówek mogą wystawać. Owinięte w ciasto parówki rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika na 15 minut. Po tym czasie parówki w cieście francuskim są gotowe. Podawaj z dodatkiem ketchupu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne
2 miesiące temu
25 min.
Desery
2 miesiące temu
15 min.
Desery