Przepisy Paprykowe bułeczki z mięsem mielonym
Składniki
2 op. ciasta francuskiego
700 g mięsa mielonego
1 papryka
200 g zielonych oliwek
1 papryka chilli
2 duże jajka
przyprawy: mielona słodka papryka węgierska, sól, pieprz
Opis

Umyj paprykę i posiekaj ją w grubą kostkę. Paprykę chilli i zielone oliwki pokrój w cienkie plasterki. Wymieszaj mięso mielone, paprykę, paprykę chilli, oliwki, jajko oraz wszystkie przyprawy w misce. 

Rozwiń arkusze ciasta francuskiego i przekrój każdy na 4 równe części. Na środek każdego kawałka ciasta francuskiego nakładaj równą ilość mięsa z dodatkami. Zawiń krawędzie ciasta francuskiego, formując bułeczki tak, aby przykryć całe mięsne nadzienie. 

Posmaruj bułeczki roztrzepanym jajkiem i piecz w nagrzanym piekarniku, aż do uzyskania złotego koloru na wierzchu. Podawaj same lub z gęstą, kwaśną śmietaną.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco Nadchodzi lato

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 8.05.2019-30.05.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4