Przepisy Paprykarz z kurczaka z ziemniakami
Składniki
2 udka kurczaka
2 filety kurczaka
4 skrzydełka kurczaka
3 łyżki smalcu
3 cebule
1 kg ziemniaków
4 papryki czerwone
4 pomidory
4 małe pikantne papryczki
1 łyżka mąki
1 szklanka śmietany
przyprawy: sól, papryka słodka
Opis

Kawałki kurczaka umyj i natrzyj solą. Cebulę obierz, drobno pokrój i zrumień na jasnozłoty kolor. Dodaj kurczaka i zrumień. Wsyp paprykę w proszku, podlej wodą (1/4 szklanki) i duś pod przykryciem przez ok. 30 min, podlewając od czasu do czasu wodą.

W międzyczasie pomidory sparz gorącą wodą i obierz ze skórki. Papryki umyj, pokrój w krążki, wyjmij pestki. Gdy mięso będzie już prawie miękkie dodaj warzywa do kurczaka.

Gotuj przez ok. 30 min. Na koniec zagęść śmietanę wymieszaną z mąką. Podawaj z ziemniakami z wody.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
20 min.
Sałatki
2 miesiące temu
120 min.
Zupy