Przepisy Papryka w occie

Składniki

​1 kg papryki czerwonej

4 ząbki czosnku

6 łyżek cukru

4 łyżki oliwy

1/2 szkl. octu

1 łyżka soli

4 ziela angielskie

4 listki laurowe

4 szczypty gorczycy

4 szkl. zimnej wody

Dodatkowo:

4 średnie słoiki

Opis

4 szklanki zimnej wody zagotuj z 1 łyżką soli, 6 łyżkami cukru i 1/2 szklanki octu – gotuj ok. 5 min. Paprykę umyj, pokrój na 4 części, oczyść z pestek i włóż ją do wyparzonych słoiczków. Do każdego słoika dodaj po 1 ząbku czosnku, 1 ziarenku ziela, 1 liściu laurowym, szczypcie gorczycy oraz po 1 łyżce oliwy. Całość zalej gorącą zalewą, pozostawiając od góry ok. 2 cm pustej przestrzeni. Wyparzonymi, ale suchymi pokrywkami zakręć słoiki.

Dno dużego garnka wyłóż ściereczką, postaw na niej słoiki i zalej wodą do 2/3 ich wysokości. Gotuj pod przykryciem na wolnym ogniu PORADA KONTEKSTOWA - GOTOWANIE NA WOLNYM OGNIU przez ok. 5 min. Po pasteryzacji nakrętki mocno dokręć. Słoiczki wyjmij i postaw do góry dnem do czasu ostudzenia. Przechowuj słoiki w chłodnym, zaciemnionym miejscu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4