Papryka biała nadziewana
Składniki
600 g mięsa zmielonego drobiowego
6 szt. papryki igołomskiej
½ szklanki ryżu
kilka gałązek tymianku
1 łyżka kefiru
1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Paprykę umyj, odetnij szypułki wraz ze zgrubieniami, wyjmij pestki.

Przygotuj farsz do nadziewania: mięso mielone wymieszaj z ugotowanym ryżem, 2 łyżeczkami posiekanego, świeżego tymianku oraz papryką w proszku. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

Napełnij farszem papryki. Ułóż je ciasno w garnku wycięciami do góry. Zalej papryki wodą tak, aby nie przykryć ich wierzchu. Do wody dodaj łyżeczkę cukru i soli. Gotuj do miękkości przez ok. 30 min.

Przed podaniem polej kefirem. Możesz udekorować świeżymi gałązkami tymianku.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
70 min.
Desery
2 miesiące temu
145 min.
Dania główne
2 miesiące temu
15 min.
Zupy
2 miesiące temu
50 min.
Desery