Przepisy Papryka biała nadziewana

Składniki

600 g mięsa zmielonego drobiowego

6 szt. papryki igołomskiej

½ szklanki ryżu

kilka gałązek tymianku

1 łyżka kefiru

1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Paprykę umyj, odetnij szypułki wraz ze zgrubieniami, wyjmij pestki.

Przygotuj farsz do nadziewania: mięso mielone wymieszaj z ugotowanym ryżem, 2 łyżeczkami posiekanego, świeżego tymianku oraz papryką w proszku. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

Napełnij farszem papryki. Ułóż je ciasno w garnku wycięciami do góry. Zalej papryki wodą tak, aby nie przykryć ich wierzchu. Do wody dodaj łyżeczkę cukru i soli. Gotuj do miękkości przez ok. 30 min.

Przed podaniem polej kefirem. Możesz udekorować świeżymi gałązkami tymianku.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4