Przepisy Pappardelle z łososiem w szpinakowo-serowym sosie

Składniki

1 op. makaronu pappardelle

150 g wędzonego łososia

150 g szpinaku baby

100 g sera z niebieską pleśnią

100 ml śmietanki 30%

2–3 ząbki czosnku

1 łyżeczka soku z cytryny

1 łyżeczka skórki otartej z cytryny

kilka łyżek oliwy do smażenia

grubo zmielony pieprz

Opis

Makaron gotuj w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oliwy, tak długo jak podane jest w instrukcji na opakowaniu.  

Łososia skrop sokiem z cytryny i odstaw na moment na bok.  

Na rozgrzaną oliwę wrzuć pokrojony w plasterki czosnek i smaż na niewielkim ogniu, dosłownie krótką chwilkę, by nie zdążył się przypalić. Dodaj przepłukany szpinak, a po chwili również łososia. 

Smaż jeszcze chwilę cały czas mieszając, po czym podlej śmietanką i duś, aż jej ilość zredukuje się mniej więcej o połowę.

Dodaj pokrojony w niewielką kostkę ser i pozwól mu się nieco rozpuścić, co dodatkowo zagęści sos. Dopraw skórką otartą z cytryny i grubo zmielonym pieprzem. Wymieszaj z odcedzonym makaronem i podawaj. Smacznego!

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
10 min.
Napoje
20 min.
Zupy
2 3 4