Przepisy Panna cotta z owocami
Składniki
500 ml śmietanki 30%
50 g cukru
100 g malin
200 g borówek amerykańskich
100 g czerwonej porzeczki
laska cynamonu
Sposób przygotowania
1
Śmietankę wlej do rondelka. Dodaj cukier i cynamon w całości. Podgrzewaj na małym ogniu, mieszając aż cukier całkiem się rozpuści.
2
Do gorącej śmietanki dodaj namoczoną wcześniej w 20 ml zimnej wody żelatynę. Mieszaj do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. W razie potrzeby podgrzej całość na niewielkim ogniu, uważając, żeby nie zagotować żelatyny. Gotową, ciepłą masę rozlej do słoiczków, wypełniając je mniej więcej do połowy.
3
Do zastygającej masy powkładaj umyte i wysuszone owoce. Resztę owoców po prostu wysyp na wierzch deseru. Deser podaj lekko schłodzony.  
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
240 min.
Desery
2 miesiące temu
45 min.
Zupy
2 miesiące temu
25 min.
Zupy
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne