Przepisy Panna cotta z owocami

Składniki

500 ml śmietany kremówki (30%)
50 g cukru
100 g malin
200 g borówek amerykańskich
100 g czerwonych porzeczek
1 laska cynamonu całego

Sposób przygotowania

1

Śmietankę wlej do rondelka. Dodaj cukier i cynamon w całości. Podgrzewaj na małym ogniu, mieszając aż cukier całkiem się rozpuści.

2

Do gorącej śmietanki dodaj namoczoną wcześniej w 20 ml zimnej wody żelatynę. Mieszaj do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. W razie potrzeby podgrzej całość na niewielkim ogniu, uważając, żeby nie zagotować żelatyny. Gotową, ciepłą masę rozlej do słoiczków, wypełniając je mniej więcej do połowy.

3

Do zastygającej masy powkładaj umyte i wysuszone owoce. Resztę owoców po prostu wysyp na wierzch deseru. Deser podaj lekko schłodzony.  

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8