Przepisy Panga w cukinii

Składniki

2 filety z pangi

2 małe cukinia

1 cebula

1/2 szkl. mąki

5 łyżek oliwy

sok z 1/2 cytryny

przyprawy: sól, pieprz biały, pieprz czarny

Opis

Filety pangi pokrój na równe kawałki. Dopraw z każdej strony solą, białym pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Rybę obtocz w mące i smaż na rozgrzanej patelni na wolnym ogniu na 3 łyżkach oliwy, po ok. 6–8 min z obu stron.

Cebulę pokrój w cienkie plastry, a niedobraną cukinię w półplasterki. Warzywa duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE w garnku z resztą oliwy przez ok. 15 min – powinny być chrupiące. Na koniec dopraw szczyptą czarnego pieprzu. Rybę przełóż do garnka z cukinią i delikatnie wymieszaj. Pozostaw pod przykryciem ok. 5 min. Danie ułóż na talerzu à la ryba po grecku. Podawaj na gorąco lub na zimno.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4