Paluszkowe miotełki
Składniki
300 g żółtego sera bardzo cienko krojonego
30 słonych paluszków
150 g jogurtu naturalnego
pęczek szczypiorku
1/2 ogórka
przyprawy: sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania
1
Każdy plasterek sera ponacinaj z dwóch stron w cienkie paseczki. 
2
Złóż plasterek na pół i owiń go wokół końca jednego słonego paluszka. Zwiąż powstałą serowa miotełkę szczypiorkiem. W ten sam sposób przygotuj pozostałe miotełki, aż do wyczerpania składników.
3
Pozostały po przygotowaniu miotełek szczypiorek posiekaj. Ogórka zetrzyj na tarce i wraz ze szczypiorkiem dodaj do jogurtu. Przypraw sos solą i pieprzem. Miotełki podaj wraz z dipem, który najlepiej przygotować tuż przed podaniem.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
35 min.
Przystawki
2 miesiące temu
15 min.
Zupy
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne
2 miesiące temu
55 min.
Desery