Przepisy Paluszki z ciasta francuskiego

Składniki

1 arkusz gotowego ciasta francuskiego

1 jajko

2 łyżki ziarenek suszonego chilli

kilka łyżek zielonego pesto

Opis

Jajko ubij dokładnie. Ciasto francuskie rozwiń, posmaruj ubitym jajkiem i posyp ziarenkami chilli. Następnie odwróć ciasto na drugą stronę, posmaruj jajkiem, a potem pesto, najlepiej za pomocą pędzla.

Arkusz ciasta pokrój na paski o szerokości ok. 2 cm. Paski skręć 2 razy wzdłuż osi i połóż na blasze wyłożonej pergaminem. Paluszki możesz też posypać makiem, solą, sezamem lub serem. Piecz przez ok. 10 min, aż ciasto leciutko się zarumieni w temp. 200°. Ostudź i podawaj.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4