Paluszki surimi z ogórkiem w majonezie czosnkowym
Składniki
1 opakowanie mrożonych paluszków surimi
1 ogórek zielony
3 bagietki
2 łyżki masła do smarowania bagietek
Majonez czosnkowy:
2 ząbki czosnku
2 żółtka
250 ml oliwy z oliwek
1 łyżka cytryny
1 łyżka wody
1 łyżka posiekanego kopru
przyprawy: sól
Opis

Wyciśnięty czosnek, żółtka i sok z cytryny ubij w mikserze na gładką masę. Wlewaj po kropli oliwy cały czas mieszając, aż cała zostanie wchłonięta. Na koniec dodaj koperek, sól i wodę, miksuj przez kilka sekund.

Ogórka umyj, obierz ze skóry, przetnij na pół, a potem wzdłuż. Wydrąż ogórka z pestek i potnij w paseczki. Surimi i paski ogórka maczaj w majonezie.

Podawaj z ciepłą bagietką: agietkę przekrój wzdłuż, posmaruj masłem z wierzchu i zapiekaj przez ok. 6 min w piekarniku nagrzanym do 220°.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
85 min.
Zupy
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne