Przepisy Paluszki surimi z ogórkiem w majonezie czosnkowym
Składniki
1 opakowanie mrożonych paluszków surimi
1 ogórek zielony
3 bagietki
2 łyżki masła do smarowania bagietek
Majonez czosnkowy:
2 ząbki czosnku
2 żółtka
250 ml oliwy z oliwek
1 łyżka cytryny
1 łyżka wody
1 łyżka posiekanego kopru
przyprawy: sól
Opis

Wyciśnięty czosnek, żółtka i sok z cytryny ubij w mikserze na gładką masę. Wlewaj po kropli oliwy cały czas mieszając, aż cała zostanie wchłonięta. Na koniec dodaj koperek, sól i wodę, miksuj przez kilka sekund.

Ogórka umyj, obierz ze skóry, przetnij na pół, a potem wzdłuż. Wydrąż ogórka z pestek i potnij w paseczki. Surimi i paski ogórka maczaj w majonezie.

Podawaj z ciepłą bagietką: agietkę przekrój wzdłuż, posmaruj masłem z wierzchu i zapiekaj przez ok. 6 min w piekarniku nagrzanym do 220°.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.06-26.06.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4