Przepisy Paluszki surimi smażone w cieście

Składniki

250 g opakowanie surimi

sok z ½ cytryny

Ciasto:

150 g mąki pszennej

1 jajko

170 ml mleka

½ pęczka drobno posiekanej pietruszki

2 łyżki oleju lub masła

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Opakowanie mrożonego surimi włóż do miski z zimną wodą. Poczekaj aż się rozmrożą ok. 1–2 h. Wyjmij z folii, skrop cytryną.

W misce wymieszaj mąkę, jajka i mleko na gładkie cisto, dopraw solą i pieprzem, wrzuć pół pęczka posiekanej pietruszki.
Roztop masło lub rozgrzej olej. Paluszki krabowe nadziewaj na widelec i dokładnie obtaczaj (zanurzaj) w cieście, ale uważaj, aby ciasto nie kapało z paluszków.
Smaż na oliwie lub maśle. Podawaj z sałatą. Dobre na zimno i na ciepło.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4