Paluszki rybne z sałatą i fasolką
Składniki
450 g mrożonych paluszków rybnych
80 g sera żółtego
250 g mieszanki sałat
300 g mrożonej fasolki szparagowej
4 bułki pełnoziarniste
40 g oliwy z oliwek
ząbek czosnku
przyprawy: sól
Opis

Na rozgrzaną teflonową patelnię wlej 20 g oliwy. Kiedy oliwa się rozgrzeje, usmaż na niej paluszki rybne. Fasolkę szparagową gotuj na parze PORADA KONTEKSTOWA - GOTOWANIE NA PARZE przez 10 minut. Ugotowaną fasolkę zmieszaj z pozostałą oliwą oraz wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Posól do smaku. Zetrzyj ser żółty (do posypywania fasolki) i przygotuj bukiet sałat na półmisku. Wszystkie elementy posiłku podaj równocześnie z dodatkiem bułek pełnoziarnistych.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
80 min.
Zupy
2 miesiące temu
30 min.
Desery