Przepisy Paluszki rybne z sałatą i fasolką

Składniki

450 g mrożonych paluszków rybnych

80 g sera żółtego

250 g mieszanki sałat

300 g mrożonej fasolki szparagowej

4 bułki pełnoziarniste

40 g oliwy z oliwek

ząbek czosnku

przyprawy: sól

Opis

Na rozgrzaną teflonową patelnię wlej 20 g oliwy. Kiedy oliwa się rozgrzeje, usmaż na niej paluszki rybne. Fasolkę szparagową gotuj na parze PORADA KONTEKSTOWA - GOTOWANIE NA PARZE przez 10 minut. Ugotowaną fasolkę zmieszaj z pozostałą oliwą oraz wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Posól do smaku. Zetrzyj ser żółty (do posypywania fasolki) i przygotuj bukiet sałat na półmisku. Wszystkie elementy posiłku podaj równocześnie z dodatkiem bułek pełnoziarnistych.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4