Przepisy Paluszki chlebowe z rozmarynem owijane szynką dojrzewającą

Składniki

200 g ciasta chlebowego
60 g szynki włoskiej dojrzewającej
50 g mąki pszennej
3 pomidorki koktajlowe (do dekoracji)
świeży rozmaryn
kminek

Opis

Do ciasta chlebowego (ciasto chlebowe możesz wykonać według przepisu dostępnego tu) dodaj posiekany rozmaryn, wymieszaj i przełóż na deskę podsypaną mąką. Rozwałkuj ciasto, a następnie nożem lub radełkiem odkrój paski, z których powstaną paluszki.

Każdy kawałek  ciasta oprósz mąką i zroluj w kształt długich paluchów. Przełóż na blachę podsypaną mąką i pozostaw do wyrośnięcia.

Kiedy paluszki podrosną (po ok. 30 min), posyp je kminkiem i wstaw je do piekarnika nagrzanego do temp. 220° na ok. 15 min. Wyjmij kiedy będą chrupiące i zrumienione. Gotowe odstaw do ostudzenia.

Plastry szynki dojrzewającej przetnij na trzy długie kawałki. Każdy paluszek z ciasta chlebowego owiń w plaster szynki i mocno dociśnij. Gotowe przekąski rozłóż na talerzu i dekoruj pomidorkami koktajlowymi.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 15.10-21.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8