Przepisy Pająki z ciasta francuskiego

Składniki

1 opakowanie ciasta francuskiego
30 g mąki pszennej
1 jajko
20 g maku
20 g sezamu
30 g pomidorów suszonych

Sposób przygotowania

1

Ciasto francuskie rozwiń na pergaminie i przysyp mąką pszenna. Następnie lekko rozwałkuj. Używając radełka lub noża kuchennego, wytnij paski grubości 0,5 cm. Przekrój każdy pasek na dwa mniejsze kawałki i lekko skręć. Roztrzep jajko i pędzelkiem posmaruj paski ciasta.

2

Mak przesyp do miseczki. Końcówki ciasta obsyp makiem. Nałóż na siebie na krzyż paski ciasta i podwiń końce do góry. Z pergaminu przygotuje papierowe kulki o średnicy ok. 3 cm. Rozłóż kulki na blasze. Na każdą kulkę papieru nałóż zakręcone na krzyż ciasto.

3

Pająki posyp dodatkowo sezamem, a na dwie „nogi” pająka wbij kawałki suszonych pomidorów na wzór oczu. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200°C. Wstaw pająki do pieczenia na ok. 10–12 minut. Upieczone zrumienione pająki przełóż na półmisek.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 1.10-7.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8