Przepisy Pączki wiedeńskie
Składniki
Ciasto:
200 g mąki
100 g masła
4 jajka
szczypta soli
1/2 szkl. wody
Lukier:
200 g cukru pudru
1 łyżka soku z cytryny
2-3 łyżki gorącej wody
Dodatkowo:
olej do smażenia
pergamin
Opis

Przygotuj ciasto: do garnuszka wlej odmierzoną ilość wody i doprowadź do wrzenia. Następnie dodaj masło i sól – wszystko mieszaj aż się roztopi. Zmniejsz ogień i jednym ruchem wsyp przesianą mąkę. Ciasto gotuj do momentu aż stanie się gładkie i będzie odchodzić od garnuszka. Gotowe ostudź. Następnie miksując, dodawaj do ciasta po jednym jajku.

Z pergaminu wytnij kwadraty i posmaruj olejem. Na każdy z nich wyciśnij szprycą cukierniczą kółko o średnicy 7-8 cm. Następnie na rozgrzanym oleju zatapiaj papier wraz z pączkiem. Po chwili papier usuń i smaż pączki przez 5 minut z każdej strony na złocisty kolor.
Gotowe wyjmij z oleju i osącz na ręcznikach papierowych z nadmiaru tłuszczu.

Przygotuj lukier: cukier puder utrzyj z gorącą wodą i sokiem z cytryny. Gotowym lukrem posmaruj wystudzone pączki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 18.07-24.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4