Przepisy Pączki bananowe
Składniki
1 duży banan
1 małe jajko
1/2 szkl. mąki
30 ml mleka
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki sody
1 łyżeczka cukru pudru
szczypta soli
olej do głębokiego smażenia
Sposób przygotowania
1
Banana zmiksuj z mlekiem i jajkiem.
2
Dodaj suche składniki i dokładnie wymieszaj.
3
Na głębokiej patelni rozgrzej olej do 175°C. Przy pomocy dwóch łyżeczek nakładaj porcje ciasta na rozgrzany olej.
4
Smaż pączki na brązowy kolor z obu stron. Po usmażeniu posyp je lekko cukrem pudrem.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne
2 miesiące temu
45 min.
Desery
2 miesiące temu
15 min.
Desery
2 miesiące temu
20 min.
Desery