Ozdobne słomki
Składniki
papierowe słomki
różowy papier
nożyczki
dziurkacz
dwustronna taśma klejąca
Sposób przygotowania
1
Z papieru wycinamy paski o szerokości około 1 cm i długości około 13-15 cm.
2
Paski papieru składamy w taki sposób, by jeden bok był dłuższy o około 5 mm.
3
W zgięciu przyklejamy mały kawałek dwustronnej taśmy klejącej. Odklejamy osłonę taśmy i sklejamy dwie połówki papieru.
4
Końce papieru odginamy w drugą stronę. Dłuższy koniec zaginamy równo z krótszym, tworząc zakładkę.
5
Na utworzonej zakładce naklejamy mały kawałek dwustronnej taśmy klejącej.
6
Odklejamy folię ochronną i przyklejamy zakładkę wewnątrz powstałego serduszka.
7
Przy pomocy dziurkacza robimy w papierze dziurki: jedną na dolnej części boku, a drugą na przeciwległym szczycie serca.
8
Przez utworzone dziurki przewlekamy słomki.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
70 min.
Desery
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Dania główne
2 miesiące temu
140 min.
Desery