Owsianka z sokiem malinowym i kanapki z dżemem
Składniki
1 l mleka
40 g masła
150 g płatków owsianych
80 g chleba pszenno-żytniego
50 ml syropu malinowego
100 g dżemu malinowego nisko-słodzonego
Opis

Zagotuj mleko. Do gotującego się mleka wsyp płatki owsiane i na małym ogniu gotuj jeszcze przez ok. 5 minut. Co jakiś czas zamieszaj gotującą się owsiankę. W tym czasie przygotuj masło, chleb i dżem do kanapek (zrobisz je na bieżąco przy posiłku). Gotową owsiankę nałóż do miseczek. Przygotuj syrop malinowy do polewania w małym naczyniu i podaj razem z porcjami owsianki. Równocześnie podaj chleb, masło i dżem. Warto uzupełnić posiłek świeżym owocem, np. jabłkiem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
40 min.
Przystawki
2 miesiące temu
120 min.
Zupy
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne
2 miesiące temu
45 min.
Zupy