Przepisy Owoce z serkiem ricotta i lodami czekoladowymi
Składniki
​200 g sera ricotty
100 ml śmietanki 36%
4 gałki czekoladowych lodów
1 szkl. czarnych porzeczek
1 łyżeczka cukru pudru
1 łyżeczka koniaku
świeże owoce do dekoracji
garść kruszonych orzechów włoskich
Opis

Z sera ricotty łyżką do lodów zrób gałki. Przełóż je na papier do pieczenia i piecz w temp. 200° aż ser się lekko zarumieni. W tym czasie przygotuj bitą śmietanę: dobrze schłodzoną śmietanę ubij z 1 łyżką cukru pudru, dodaj koniak i wymieszaj. Następnie przykryj ją i schowaj do lodówki. Czarne porzeczki umyj, orzechy pokrusz. Do pucharków nałóż bitą śmietanę, dodaj porzeczki, czekoladowe gałki lodów oraz podpieczone kulki sera. Wierzch posyp orzechami. Podawaj od razu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Desery
2 miesiące temu
80 min.
Dania główne
2 miesiące temu
45 min.
Sałatki
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
15 min.
Napoje