Przepisy Owoce z serkiem ricotta i lodami czekoladowymi

Składniki

​200 g sera ricotty

100 ml śmietanki 36%

4 gałki czekoladowych lodów

1 szkl. czarnych porzeczek

1 łyżeczka cukru pudru

1 łyżeczka koniaku

świeże owoce do dekoracji

garść kruszonych orzechów włoskich

Opis

Z sera ricotty łyżką do lodów zrób gałki. Przełóż je na papier do pieczenia i piecz w temp. 200° aż ser się lekko zarumieni. W tym czasie przygotuj bitą śmietanę: dobrze schłodzoną śmietanę ubij z 1 łyżką cukru pudru, dodaj koniak i wymieszaj. Następnie przykryj ją i schowaj do lodówki. Czarne porzeczki umyj, orzechy pokrusz. Do pucharków nałóż bitą śmietanę, dodaj porzeczki, czekoladowe gałki lodów oraz podpieczone kulki sera. Wierzch posyp orzechami. Podawaj od razu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4