Przepisy Owoce morza w curry z bananami

Składniki

400 g mieszanki owoców morza
2 banany
3 łyżeczki curry (w proszku)
1 cytryna (sok z 1 cytryny)
125 ml mleka
2 łyżki masła
2 cebule (drobno posiekane)
1 marchew
100 g brokułów
100 g mrożonej fasolki szparagowej
natka pietruszki (do dekoracji)
1 liść laurowy
1 szczypta papryki słodkiej mielonej
pieprz czarny mielony
sól

Opis

Owoce morza, zamocz na 2 minuty w gorącej wodzie, wyjmij z worka i przełóż do naczynia. Skrop sokiem z cytryny, posyp curry, solą i papryką. Odstaw na ok. 15 min.

Cebulę i ugotowane mrożone warzywa przesmaż na maśle na średnim ogniu przez ok. 5 min. Zalej mlekiem, dodaj liść laurowy, sól i pieprz, gotuj ok. 5 min. Do warzyw dodaj 1 i 1/2 obranego, pokrojonego w plastry banana i duś jeszcze przez ok. 10 min. Wyjmij listek laurowy. Pod koniec dodaj owoce morza i gotuj jeszcze ok. 1 min, dodając 1 łyżkę cytryny. Dopraw solą i pieprzem.

Podawaj z ryżem lub samodzielnie z pokrojonymi świeżymi plastrami banana. Udekoruj pietruszką.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8