Przepisy Ostrygi zapiekane ze szpinakiem i parmezanem

Składniki

6 ostryg (zamkniętych, otwarte nie nadają się do użycia)

garść szpinaku baby

6 łyżeczek tartego parmezanu

2 łyżeczki masła

3 pomidorki koktajlowe

cytryna

przyprawy: sól, pieprz

folia aluminiowa

Opis

Ostrygi wyszoruj pod bieżącą wodą. Ostrożnie otwórz, używając małego, ostrego i solidnego noża. Uważaj, aby nie wylać wody, która znajduje się w muszli. Przelej ją najlepiej do miseczki. Wyciągnij mięso i przełóż do miseczki z wodą. Ostrygi wypłucz w zachowanej wodzie. Jeśli masz jej zbyt mało, wówczas musisz ostrygi wypłukać pod bieżącą wodą.

Przygotuj 6 kawałków folii. Zgnieć je tak, aby położone na nich muszle miały stabilne podparcie. Ułóż je na foremce do pieczenia.

Na dno każdej muszli wyłóż listki szpinaku bez ogonków. Na szpinaku ułóż mięso ostryg i przypraw je pieprzem oraz solą. Następnie wyłóż na każdą ostrygę masło, ćwiartki pomidora i posyp parmezanem.

Ostrygi zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200°C z funkcją grill przez ok. 6–8 minut. Podawaj od razu z cząstkami cytryny i lekką sałatką.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4