Przepisy Ostrygi z czosnkiem i zieloną pietruszką

Składniki

20 ostryg

2 łyżki masła

3 ząbki czosnku

natka pietruszki

przyprawy: sól

Opis

Na patelni rozgrzej masło. Świeże ostrygi otwórz za pomocą specjalnego noża do otwierania ostryg. Wodę z muszli wlej do miseczki, a mięso ostryg wyłóż na patelnię. Dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek i smaż przez ok. 1 min. Następnie wlej odlaną wcześniej wodę z małży i duś jeszcze przez 2 min. Pod koniec duszenia dodaj posiekaną natkę pietruszki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4