Przepisy Ostrygi w płatkach kukurydzianych na postumencie z roszponki

Składniki

20 ostryg
1 jajko
4 łyżki płatków kukurydzianych
1 opakowanie roszponki
2 łyżki oleju słonecznikowego
1 łyżka masła
sól

Opis

Świeże ostrygi otwórz za pomocą specjalnego noża. Po otwarciu każdej z ostryg zostaw głębszą muszlę. Wyjmij mięso ostryg na miseczkę. Rozgnieć płatki kukurydziane. Mięso ostryg obtocz w jajku, a następnie w rozgniecionych płatkach kukurydzianych. Na patelni rozgrzej olej z masłem. Smaż panierowane ostrygi przez około 2 – 3 min. Po usmażeniu posól każdą ostrygę i ułóż w pozostawionej wcześniej muszli. Na dużym talerzu lub półmisku wyłóż roszponkę, a następnie połóż na niej przygotowane ostrygi w muszlach.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8